abonneer nu
dossiers
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Actueel

Maak ruimte voor je ondernemersambities met Factoring 2.0

( Advertorial )
  • © Factoring

pinterestmail

Ooit gehoord van ‘factoring’? Als ondernemer kun je hier veel profijt van hebben. Nooit meer wachten op betalingen van klanten, geen kredietrisico’s en een verzorgd debiteurenbeheer.

Dan houd je pas echt ruimte en tijd over om jouw ambities waar te maken.

De meest voorkomende uitdagingen waar het middel- en kleinbedrijf (MKB) tegenaan loopt tijdens de groei van hun onderneming zijn de lange betaaltermijnen van debiteuren. 40% van het MKB kampt hiermee en ervaart dit als belemmering om ambities waar te kunnen maken. Grip houden op het kredietrisico, niet alleen wanneer maar ook of ze wel betalen, blijft een uitdaging. Daarnaast vraagt het managen van de groeiende klantendatabase en de bijkomende complexe administratie veel tijd. Tijd die ondernemers liever besteden aan hun core business.

Wat is factoring?

Factoring is een alternatieve financieringsvorm voor ondernemers, waarbij jouw facturen direct worden uitbetaald. Factoring zorgt ervoor dat jouw liquiditeit meegroeit met je omzet, daar waar banken geen mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld piekmomenten op te vangen. Binnen deze nieuwe vorm van werkkapitaal financiering bestaan verschillende mogelijkheden.

Een nieuwe vorm van factoring, is Factoring 2.0. Deze nieuwe vorm van factoring betekent dat jij het persoonlijk contact met de klant behoudt en het commerciële belang los kan koppelen van de openstaande facturen. Daarmee wordt het voor ondernemers mogelijk om de relatie met hun klanten te behouden danwel te verstevigen.

Grip op liquiditeit: laat een credit-check doen

Iedere ondernemer streeft ernaar om geen financieel risico te lopen en behoudt dan ook graag grip op zijn liquiditeit. Door het uitvoeren van een credit-check, ben je als ondernemer verzekerd van de uitbetaling van jouw facturen. Factoring 2.0 zorgt er ook voor dat jij de mogelijkheid hebt om internationaal te handelen.

Tijdens een credit check wordt je geïnformeerd over de kredietwaardigheid van jouw klanten. Alle facturen van de geaccepteerde klanten worden direct uitbetaald, zonder onverwachte kosten achteraf.

Togather helpt je groeien

Togather biedt deze nieuwe vorm van factoring aan waarbij je niet meer hoeft te wachten op betalingen van de klant, geen kredietrisico’s loopt en waarbij het debiteurenbeheer wordt verzorgd. 

Togather biedt dé uitkomst voor groei van MKB’ers die:

  • zaken doen met bedrijven in én buiten Nederland.

  • sneller willen groeien door meer investeringen in arbeid en/of goederen.

  • lange(re) betaaltermijnen ervaren bij hun grotere, financieel solide klanten.

Togather is een samenwerking tussen Channel Capital Advisors en Cloud 9 Group. Deze unieke combinatie tussen de financiële kracht en knowhow van Channel Capital én het geavanceerde IT platform van Cloud 9 Group maakt Togather hét alternatief binnen de traditionele factoringsector. Wij zijn namelijk de enige factoraar in Nederland die ook facturen van buitenlandse klanten overneemt en jou helpt om veilig internationaal te ondernemen. Hierdoor kan jij grenzeloos handelen met zo min mogelijk risico’s.

Wil je meer weten op welke manier factoring voor jou interessant kan zijn? Stuur dan een mailtje naar info@togatherfinance.nl of bel ons op: +31 20 770 35 25.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.