abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Wapser Herberg serveert natuurvlees

Geplaatst op donderdag 10 mei 2018 13:59
  • © Eigen foto

pinterestmail

Wapse - Hotel / Restaurant De Wapser Herberg ligt midden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold en serveert vlees afkomstig uit het nationale park. Sinds vijf jaar grazen er Spaanse koeien in het Drents-Friese Wold.

Deze dieren zorgen er voor dat de voormalige akkers en heideterreinen op natuurlijke wijze worden onderhouden en dat het bos niet helemaal dicht groeit. De runderen hebben voldoende voedsel om te overleven op een natuurlijke en gezonde wijze. Om de kudde vitaal te houden en voldoende genetische variëteit binnen de kudde te waarborgen worden regelmatig vangacties gepland. De geselecteerde exemplaren gaan naar de ambachtelijke slager en worden geslacht.

De Wapser Herberg in Wapse verwerkt in haar keuken reeds diverse streekproducten. De Spaanse koeien passen daar prima bij. Het feit dat deze runderen op steenworp afstand van de herberg lopen en het vlees van hoge kwaliteit is, hebben ertoe geleid dat de Wapser Herberg nu als eerste restaurant vlees van de Spaanse runderen op de menukaart heeft staan. Beleef het Drents-Friese Wold echt en sluit een wandel- en / of fietsdag af met een maaltijd bij De Wapser Herberg. De gast kan hierbij denken aan een op lavasteen gebakken hamburger of een stoofpotje met daarin stukjes saucijs. Daarnaast is het vlees verwerkt in een huisgemaakt saucijzenbroodje, welke bij de koffie of borrel genuttigd kan worden. Kortom; vele varianten op allerlei momenten. De Wapser Herberg is te vinden op Ten Darperweg 104 in Wapse.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.