abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Kinderopvang De Kinderkei 10 jaar

Geplaatst op donderdag 10 mei 2018 11:41
Laatste wijziging: 12 mei 2018 12:07
  • © Kinderkei

pinterestmail

Wolvega / Makkinga - Kinderopvang De Kinderkei bestaat 15 mei precies 10 jaar. Dit jubileum wordt van 14 tot en met 18 mei uitbundig gevierd met uiteenlopende activiteiten op alle locaties in Wolvega, Steggerda, Boijl en Makkinga.

De oprichters zijn Renske en Karin Krikke. Menno Krikke heeft het familiebedrijf sinds 7 jaar versterkt. De oprichters zijn in 2008 klein begonnen met één opvang. Maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde kinderopvangorganisatie binnen Weststellingwerf met diverse locaties.

De Kinderkei biedt opvang aan met diverse mogelijkheden, zoals peuteropvang, kinderopvang, buitenschoolse opvang, flexibele opvang en opvang voor speciale doelgroepen. Renske en Karin zijn de kinderopvang gestart omdat ze een flexibele kinderopvang wilden realiseren waar de kinderen voorop staan. ‘Wij willen een aanvulling zijn op de thuissituatie, een tweede thuis, waar kinderen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn’, zegt Renske.

‘Ondanks dat het bedrijf is gegroeid en wij ons met verschillende soorten opvang bezighouden, vindt iedereen dat we persoonlijk en toegankelijk zijn gebleven. Daar ben ik erg blij mee, want dat is precies wat we willen uitdragen.’ De groepen zijn kleinschalig en hebben op elke locatie een vast team van medewerkers. ‘Wij willen dat kinderen een geweldige tijd bij ons hebben en we vinden het erg belangrijk om de opvang in nauw overleg met de ouders te organiseren. Deze manier van opvang zou ik zelf ook hebben gewild voor mijn kinderen. Met deze insteek zijn wij de kinderopvang begonnen.

'Voorbij gevlogen'

De afgelopen 10 jaar zijn voorbij gevlogen.’ Op alle locaties wordt feest gevierd met de kinderen. Uiteraard worden de ouders ook niet vergeten. Het thema van het feest is ‘10 jaar Kinderkei vliegt voorbij!’ IJsboerderij De Saks komt langs om iedereen te trakteren op een ijsje, er is een discotent die van locatie naar locatie reist, zodat alle kinderen kunnen dansen, er worden vele spelletjes gedaan en is er nieuw speelgoed aangeschaft. Er kan gereden worden met hoover boards en op rijdende paardjes kan een heus parcours worden afgelegd. Ouders die zich hebben opgegeven mogen een versbox, verzorgd door topkok Jan Smink, afhalen en zelf bereiden. Op vrijdag krijgen de kinderen een voorstelling aangeboden.

Met de tijd mee

De Kinderkei gaat met de tijd mee. Het nieuwste speelgoed is altijd voor handen, er kan naar hartenlust buiten of binnen worden gespeeld. ‘Wij beschikken over een heuse binnen speeltuin; de Kinderkei Jungle. Dit is een klim- en klauterpark met een ballenbak. Buitenspelen doen we zeer zeker, heel veel zelfs, maar kinderen mogen ook best een gaaf computerspelletje spelen. We houden niet zo van opgeheven vingertjes en sluiten graag aan bij de wensen en behoeften van kinderen en de ouders van nu. Eigenlijk zijn we voortdurend bezig om onszelf te verbeteren en te vernieuwen.’ De buitenschoolse opvang (BSO) in de voormalige landbouwschool in Wolvega is de nieuwste aanwinst.’ www.dekinderkei.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.