abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Actueel

Fit & Fun Plaza lanceert mega trampolinepark

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018 15:27
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Wolvega – Tientallen trampolines, zowel vlak als schuin aan de wand, een stunttoren, foampit en de BigAirBag. Fit & Fun Plaza opent op 23 juni hun nieuwste aanwinst; een trampolinepark van 550 vierkante meter aan springplezier.

De werkzaamheden voor de realisatie van het park zijn in volle gang. ‘Wij hadden een grote ruimte over en zagen dit als ideale aanvulling van ons Fit & Fun Plaza’, zegt Fokko van der Duim, de eigenaar van het centrum op Grindweg 124 in Wolvega. Het complex heeft steeds meer te bieden voor jong en oud. Het centrum had bijvoorbeeld al een indoor speelparadijs, een lasergame en een bowling. ‘Dit nieuwe trampolinepark is voor vele doelgroepen. Een vriendengroep kan hier terecht, maar ook voor individuen, families of voor kinderfeestjes is het een ideale plek om zich uit te leven.’

De verschillende onderdelen van het trampolinepark zijn onder andere de vrije zone, waar vele trampolines aaneengesloten te bespringen zijn. Voor extra fun en uitdaging zijn jump obstakels en schuine trampolines toegevoegd. Er is een basketspel, waarbij ver boven de trampoline een basket hangt en de deelnemer eens kan ervaren hoe het is om een goede dunk te maken. De foampit is van een ander kaliber. Vanuit een springtoren of vanaf een trampoline kun je in deze bak vol schuimblokken springen. Voor de waaghals is er ook een BigAirBag. Er kan vanaf een hoog jumping block of een blok inclusief schuine trampoline worden gesprongen waarna een zachte en veilige landing op een airbag volgt. Het wordt één en al spektakel.

Walk the wall

Waar Fit & Fun zich in het Noorden van Nederland mee onderscheidt zijn de high performance trampolines. ‘Het zijn de meest duurzame en krachtige trampolines op olympisch formaat. Deze hebben een hogere performance. Deze ruimte noemen we de high performance en walk-the-wall ruimte’, zegt Van der Duim. ‘Hier zullen wedstrijdspringers goed kunnen trainen. Deze trampolines van Max Air zijn doorgaans ook goed te bespringen door de reguliere trampolineparkgasten.’ Naast de trampolines wordt een muur geplaatst – de zogeheten walk-the-wall. Daarbij kan tijdens het springen tegen een muur opgelopen worden, waarna de springer op de rug landt, terugveert en weer een verticale wandeling maakt tot hij weer terugvalt. ‘Hiervoor moet je wel geoefend zijn’, laat de ondernemer weten. Verder worden er nog twee tumblingbanen gerealiseerd voor de turnliefhebbers.

Horeca groter

De hal wordt ingericht met op de wanden mooie graffititekeningen. Daarnaast wordt de horecagelegenheid uitgebreid. ‘Het sluit al aan op allerlei andere activiteitenruimtes die wij bieden. Het bestaande etablissement wordt met tientallen vierkante meters uitgebouwd.

Voor wie niet kan wachten; de banen zijn al te reserveren via: www.fitenfunplaza.nl. Er kunnen vijftig mensen per uur gebruik maken van het trampolinepark.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.