abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Actueel

Zorggroep opent in Passenheim

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018 11:46
  • Burgemeester Van de Nadort opende de nieuwe vestiging. © Piet Bosma

pinterestmail

Wolvega – Zorggroep de Stellingwerven heeft haar nieuwste zorglocatie vrijdagmiddag geopend. De zorggroep realiseerde tien appartementen in het voorste gedeelte van Passenheim, het voormalige modehuis in Wolvega. De opening werd verricht door burgemeester Van de Nadort.

‘Het is een ideale locatie voor ons. Het is ruim en we konden het helemaal naar onze eigen wens indelen. De Stellingwerven heeft locaties in Wolvega, Noordwolde, Zandhuizen en Oldeberkoop. Op de verschillende locaties begeleiden zij volwassenen met een licht verstandelijke beperking, soms in combinatie met psychische problematiek. ‘We begeleiden cliënten in verschillende fases; van ambulant tot 24-uurs begeleiding. Dat verschilt per locatie. Daar tussenin zit de 24-uurs bereikbaarheid van begeleiders. Op de nieuwe locatie zullen wij 24-uurs zorg aanbieden, ook wel fase 1 genoemd.’ Dat werd door de zorggroep nog niet aangeboden in Wolvega, terwijl er wel behoefte aan is.

Er wonen dan ook al cliënten in alle appartementen. Naast de appartementen, die op de begane grond en op de eerste verdieping gerealiseerd zijn, beschikt Zorggroep de Stellingwerven ook over een gemeenschappelijke ruimte. Het doel is om de cliënten op die manier te begeleiden dat zij stap voor stap zelfstandiger worden en de zorg minder intensief wordt. Voor de nieuwe locatie is dermate veel vraag dat er inmiddels een kleine wachtlijst geldt voor nieuwe bewoners. De open dag start om 15.00 uur met een officiële opening. Daarna wordt de gelegenheid geboden om middels een rondleiding een ronde te maken door het gebouw. ‘Tevens zijn er op het terrein verschillende stands waar informatie gegeven wordt over de begeleiding die wij bieden.’

De nieuwste locatie van Zorggroep de Stellingwerven is te vinden op Heerenveenseweg 71 in Wolvega.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.