abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Actueel

Pieter Poot pakt uit met theateractiviteiten

Geplaatst op Thursday 13 September 2018 12:16
  • De Zonnebloem, afdeling Wolvega hield zaterdag voor ruim 130 belangstellenden een gezellige middag in Zalencentrum Pieter Poot in De Blesse. © Lenus van der Broek

pinterestmail

De Blesse - Pieter Poot in De Blesse pakt tijdens het seizoen 2018 / 2019 uit met theatervoorstellingen. Elke maand is er wel iets te zien, te beginnen met de theatervoorstelling ‘Heksenjacht’ van Arno van der Heyden.

Een gezellig avond theater bij Pieter Poot is goedkoop en kan worden voorzien van een driegangen menu vooraf. De voorstellingen starten om 20.00 uur.

‘Heksenjacht’ betreft een heuse speelfilm. Lokale helden spelen de hoofdrol in de reconstructie van de waargebeurde en mysterieuze geschiedenis van ‘De Heks van De Blesse’. Het speelt zich af op de mooiste locaties van De Blesse en de omgeving. Op een gegeven moment verschijnt echter de held ten tonele. Dat blijkt Van der Heyden te zijn. Hij is een zeer ervaren cabaretier, chansonnier, acteur en presentator.

Margriet Bolding

De voorstelling wordt gevolgd door Het gras bij de buren. Dit is een muzikaal cabaret door Margriet Bolding, een cabaretière, organisatiepsychologe, presentatrice en (trainings)actrice. Margriet besluit tijdens het theaterstuk samen met haar gezin de oversteek te wagen van een rijtjeswoning in de stad naar een boerderij in het weiland. Maar weegt de geur van boeren eau de cologne wel op tegen de uitlaatgassen in de stad? Ze kreeg er lovende recensies op. Deze voorstelling vindt plaats op 30 oktober.

Commodoren

Op 21 november volgt een voorstelling van de Commodoren, genaamd Hijsch. Commodoren is een splinternieuw collectief van improvisatieacteurs en -muzikanten. Met compleet geïmproviseerde shows houdt ze het publiek een avond lang op het puntje van z’n stoel. Elke scene begint met niets. Het enige wat de spelers hebben is wat het publiek ze aanreikt. Drie weken later op 12 december treedt Mannen van de taal op met de voorstelling Talk. De naar adem happende toehoorders zullen het na afloop volmondig beamen: dit was de meest onvergetelijke talk ooit. Anne Jan Toonstra staat 23 januari op de planken met de voorstelling IIII. Verder treden in 2019 de Aimabele Schoften op, net als Johan Hoogeboom, Jan J. Pieterse, Janneke Jager en in mei treden de Commodoren opnieuw op. Pieter Poot is te vinden op Steenwijkerweg 119 in De Blesse. Zie ook: www.pieterpoot.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.