abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Actueel

Van der Schuit verkoopt de lekkerste haring

Geplaatst op woensdag 26 september 2018 12:05
  • De haring komt vers van het mes. © Piet Bosma

pinterestmail

Wolvega – Visspecialist Van der Schuit in Wolvega is tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht uitgeroepen tot provinciewinnaar in de Nationale Haringtest. Met deze nummer 1 positie mogen zij stellen dat ze de ‘lekkerste haring’ van Friesland verkopen.

Een uitgebreid consumentenonderzoek, door een onafhankelijk en gecertificeerd onderzoeksbureau, heeft dit resultaat bepaald.

‘Wij zijn super trots op onze prestatie. We haalden een gemiddeld cijfer van 9.0. Een prestatie die wij met ons team hebben geleverd’, zegt Gina van der Schuit van de visspecialist

Nationale Haringtest

Meer dan 250 verkooppunten hebben zich eerder dit jaar aangemeld voor de Nationale Haringtest. Belangrijke rol in de beoordeling van deze Nationale Haringtest was weggelegd voor de consument. In de eerste ronde konden consumenten online de haring van hun visspecialist beoordelen. Per provincie plaatsten maximaal zes winkels of wagens zich voor de tweede ronde. Daarin heeft gecertificeerd onderzoeksbureau Mobiel Centre op locatie een uitgebreid smaakonderzoek afgenomen onder consumenten.

‘Het is een bekroning op ons werk. We kregen weinig minpuntjes, maar het vers schoonmaken wordt wel zeer gewaardeerd. Alle winnaars per provincie doen dit.’ Van der Schuit won een oorkonde en een trofee. Het blijft in de test bij provinciewinnaars. Zij strijden onderling niet om een landstitel.

Visspecialist Van der Schuit is te vinden op Van Harenstraat 34 in Wolvega.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.