abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Actueel

Rookworst pakt het goud

Geplaatst op woensdag 26 september 2018 11:29
  • Keurslager Hoeksma is weer open. © Lenus van der Broek

pinterestmail

Wolvega - Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Hoeksma zeggen dat ze het predicaat goud hebben gekregen.

Elk jaar weer steekt Keurslager Hoeksma veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. ‘Wederom heeft worstmaker, Debbie van Gent haar kundigheid weten te vertalen in een lekkere en mooie rookworst’, vertelt Marten Hoeksma, de eigenaar van de slagerij.

Keurslager Hoeksma gaat voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. ‘Zo heeft Debbie de worst zover doorontwikkeld dat het vrij is van de smaakversterker: E621 en vrij van gluten. Toch heeft de rookworst zijn authentieke smaak behouden’, vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 8 tot en met 13 oktober de tweede rookworst gratis. ‘Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.’

Keuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat. Keurslager Hoeksma is te vinden op Van Harenstraat 21 in Wolvega. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.