abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Actueel

Kapsalon Picobello open tijdens verbouwing

Geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 13:46
  • Sjoukje Talen heeft het behang al in huis. © Piet Bosma

pinterestmail

Noordwolde – Kapsalon Picobello in Noordwolde ondergaat momenteel een rigoureuze verbouwing. Het pand wordt grondig aangepakt, maar de salon blijf gewoon geopend.

‘Het nieuwe dak zit er inmiddels bijna op’, zegt Sjoukje Talen, de eigenares van de kapsalon. Maar als dat af is, staat er binnen ook nog heel wat te gebeuren. De nieuwe eigenaar van het pand startte de verbouwing en Picobello sloot zich daar graag bij aan. Zo gaat er onder andere een wand uit om wat meer ruimte te creëren en krijgt de hele kapsalon een nieuwe stijl.

‘Picobello krijgt een industriële look met een Oosters tintje’, zegt de eigenares, die de rollen behang inmiddels in huis heeft. Toen zij het elf jaar geleden overnam heeft ze verschillende keren vernieuwd qua inrichting, maar nu wordt het wat groter aangepakt. ‘We krijgen niet alleen een donkerblauwe kleur op de muren, ook de stoelen worden vervangen. Die worden okergeel. Blauw en geel, net als de buren van de Primera’, zegt ze met een knipoog. ‘Het wordt een heel warm geheel.’

Bovendien wordt de werkruimte iets groter door het verplaatsen van de kassa en de verfhoek. Omdat er veel steigers voor het pand staan, heeft Sjoukje samen met de pandeigenaar een groot spandoek opgehangen om erop te attenderen dat de zaak gewoon geopend is.

Picobello knipt zowel dames als heren en kinderen. Iedereen kan er terecht door online een afspraak in te plannen, via: picobello.planetzelf.com. Talen werkt op die manier zo laagdrempelig mogelijk. Er werken drie kapsters in de kapsalon, die te vinden is op Hoofdstraat Oost 2 in Noordwolde.

Naar verwachting is de verbouwing eind dit jaar klaar. Het kan niet anders dan dat het er dan picobello uit ziet.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.