abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Actueel

Raethuis Accountants houdt het persoonlijk

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 11:45
  • Martin Postma en Janny Dijkstra voor het kantoor in Oosterstreek. © Piet Bosma

  • Martin Postma en Janny Dijkstra in het kantoor in Oosterstreek. © Piet Bosma

pinterestmail

Oosterstreek – Raethuis Accountants in Oosterstreek (kort gezegd Raethuis Oost) staat na twee jaar als een huis. Na ruim 31 jaar op diverse accountantskantoren te hebben gewerkt, besloot Martin Postma een eigen kantoor te starten in zijn woonplaats. Dat deed hij onder de vlag van Raethuis Accountants Heerenveen. ‘Het is een relatief klein en zeer persoonlijk bedrijf. Juist dat sprak mij aan.’

Waar Postma de laatste jaren vooral tegen aanliep was de steeds onpersoonlijker wordende werkwijze van de bedrijven waar hij gedurende zijn carrière voor werkte. ‘In het begin ging het nog wel, maar naarmate de tijd vorderde, werd het ene bedrijf overgenomen door het andere en volgde naamsverandering op naamsverandering. Op een gegeven moment werden er steeds meer mensen tussen mij als relatiebeheerder en mijn klanten gezet en dan verwatert niet alleen het contact met de klant maar ook de kennis van de klant met alle gevolgen van dien.

Hij besloot in 2016, in overleg met zijn toenmalige werkgever, ontslag te nemen en voor zichzelf te starten. ‘Dat is de beste beslissing ooit. Ik kwam in contact met oud collega Rein Dijkstra, waarmee ik ruim 20 jaar nauw heb samengewerkt. Hij startte zeven jaar geleden met hetzelfde idee een eigen accountantskantoor: Raethuis Accountants in Heerenveen. Besloten werd onder de naam Raethuis met toevoeging Oost een zelfstandig kantoor te starten in Oosterstreek. Raethuis Heerenveen faciliteert Raethuis Oost met alle benodigde programma’ s die nodig zijn voor een goede dienstverlening. ‘Daarnaast beschikken we gezamenlijk over een breed netwerk van specialisten waar we desgewenst een beroep op kunnen doen, en zijn we aangesloten bij de Fiscount Groep een kennis- en adviescentrum voor de accountancybranche. De Fiscount Groep biedt naast uitgebreide specialistische ondersteuning ook cursussen en trainingen die we regelmatig bezoeken om op de hoogte blijven van ontwikkelingen.’

Een groot deel van het vaste klantenbestand van Postma verhuisde mee naar Raethuis Oost. Na het opstarten vanaf 1 augustus 2016 is het bedrijf in Oosterstreek snel gegroeid en heeft het daar waar de overgenomen klanten door heel Friesland heen zitten nu ook veel nieuwe klanten uit de eigen regio mogen verwelkomen.

De technische mogelijkheden binnen de accountancy ontwikkelen zich snel. ‘We beschikken binnen Raethuis over diverse programma’s die het mogelijk maken klanten op ieder moment van actuele informatie over zijn of haar bedrijf te voorzien. Door toepassing van scan- en herkensoftware in combinatie met het geautomatiseerd verwerken van bankmutaties is de tijd dat het kantoor vol stond met ordners en dozen met bonnetjes en facturen voorbij.

Om de toename van klanten goed te kunnen opvangen is Janny Dijkstra per 1 maart van dit jaar aangetrokken. Zij liep bij haar vorige werkgever tegen dezelfde zaken aan als Postma en zag in een overgang naar Raethuis Oost de uitgelezen kans om weer volop persoonlijk met klanten bezig te zijn. Met ruim 13 jaar ervaring op zak kon ze dan ook vanaf dag één vol aan de slag en werkt ze fulltime in Oosterstreek. ‘We zijn goed aan elkaar gewaagd en vullen elkaar goed aan. Klanten krijgen de volle aandacht en alles wordt persoonlijk afgehandeld; van de boekhouding tot de aangifte. ‘En daar komen geen andere personen bij kijken. What you see is what you get’, vertelt Dijkstra.

Raethuis Accountants biedt bijna alle denkbare financiële en fiscale diensten aan en richt zich op alle ondernemers voor het MKB.

‘Nieuwsgierig naar ons/onze dienstverlening neem contact met ons op via: martin@raethuis of janny@raethuis, bel met: 0640527160 of kom vrijblijvend bij ons langs op de Oosterstreek’, laat Postma weten. Neem ook eens een kijkje op: www.raethuis.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.