abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Actueel

Betsema Groep start tweede fase woningbouwproject

Geplaatst op donderdag 20 december 2018 10:31
  • De woningen zijn in aanbouw. © Betsema Groep

pinterestmail

Wolvega - Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep uit Balk, realiseert in de Wolvegaster Lindewijk 16 twee-onder-een-kap woningen aan de Citroenvlinder en de Kommavlinder.

Eind september werd het bereiken van het hoogste punt voor de eerste vier woningen feestelijk gevierd op locatie. Inmiddels is fase 2 van start gegaan, waarbij nog eens twaalf woningen worden gerealiseerd. Het merendeel van de woningen in fase 2 is inmiddels verkocht.

Energiezuinig

Het project aan de Citroenvlinder en Kommavlinder is het derde project onder de noemer ‘Mooi Wonen in Wolvega’, na succesvolle projecten aan de Aurelia, Dagpauwoog en Distelvlinder. Gezien de vraag uit de markt worden er ook aan de Citroenvlinder en Kommavlinder energiezuinige gezinswoningen in jaren ’30 stijl ontwikkeld. Jaap Betsema van Betsema Groep: ‘De markt vraagt om een ruime en goedkope gezinswoning, met een karakteristieke uitstraling.’ De woningen, met een oppervlakte tussen 367 en 380 vierkante meter, voldoen daarnaast aan de allerhoogste isolatienormen en vallen ook in de hoogste HR-klasse.

‘Je krijgt een super geïsoleerde woning met vloerverwarming op de begane grond. Bovendien heeft elke woning een garage.’ Kopers kunnen de nieuwe woningen bovendien naar wens laten aanpassen. ‘Er zijn diverse opties mogelijk, zoals een bijkeuken, verlengde woonkamer of een erker’, laat Jaap Betsema weten.

In onder andere Lemmer, Wolvega en Leeuwarden zijn Mooi Wonen projecten gerealiseerd door Delfsma Bouw & Ontwikkeling en Betsema Groep. Volgend jaar start er eveneens een project in Stiens.

Gasloos

Een aantal van de meest gewilde kavels tijdens de aanbesteding bevinden zich langs het water, aan het Heideblauwtje. Daar worden acht moderne vrijstaande woningen gerealiseerd. De woningen zijn onlangs in de verkoop gegaan. Bijzonder aan de woningen is de oplevering zonder gasaansluiting, waarmee wordt bijgedragen aan de doelstelling voor een gasloos Nederland in 2050.

De woningen van 160 vierkante meter zijn voorzien van de hoogste isolatiewaarden en zijn volledig elektrisch. In plaats van een CV-ketel zijn ze uitgerust met een warmtepomp met warmte-terugwin-systeem voor het zuinige LT-(lage temperatuur) vloerverwarmingssysteem.

De zon verwarmt overdag de lucht, aarde en het grondwater. Deze warmte wordt vervolgens gewonnen door de warmtepomp en ingezet voor het verwarmen van de woning en het leidingwater. Bijkomend voordeel is dat de warmtepomp in de zomer juist voor verkoeling zorgt. Optioneel worden de woningen uitgerust met zonnepanelen, waarmee de zon naast warmte ook een belangrijke bron van elektriciteit wordt.

Lindewijk

De Lindewijk in Wolvega werd in 2008 door de Vlinderstichting uitgeroepen tot vlinder-vriendelijkste wijk van Nederland vanwege de goede natuurlijke omstandigheden in de wijk. Bij de verschillende nieuwbouwprojecten die nu plaatsvinden bij de uitbreiding van de wijk speelt duurzaamheid een belangrijke rol. ‘Door goed te luisteren naar onze klanten, weten we dat duurzaamheid en energieverlaging een grote rol spelen bij de aankoop van een woning. Daar helpen wij onze klanten graag bij’, zegt Jaap Betsema, grootaandeelhouder van Betsema Groep.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.