abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Actueel

Cursussen fotografie in Noordwolde en Wolvega

Geplaatst op dinsdag 29 januari 2019 12:55
  • Docent fotografie Greetje Keuning in actie tijdens een praktijkles. © FRB Fotografie

pinterestmail

Wolvega - De mooiste foto’s worden alleen gemaakt als de camera handmatig goed ingesteld is. Hoe dit moet, leren de deelnemers tijdens de cursussen fotografie van FRB Fotografie. Deze cursussen gaan binnenkort weer van start. Ook biedt FRB Fotografie cursussen fotobewerking.

Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is het nodig dat de camera wordt begrepen en de fotograaf de kennis beheerst. De basiscursus instelbare camera telt zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven. Door herhaling leert de cursist de techniek en instellingen beheersen.

Tijdens elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Iedere cursist krijgt de les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent. Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret en Model, Landschap en Natuur en Macro.

De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al bijna vijftien jaar geven ze cursussen in heel Noord Nederland. De cursussen worden gegeven in Van der Valk in Wolvega en dorpscentrum ’t Buurthuus in Noordwolde

De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 25 februari en 8 maart.

Voor meer informatie, zie: www.FRBfotografie.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.