abonneer nu
Actueel

Comb Jonkers-Pit wint natourvlucht vanuit Gennep

Geplaatst op maandag 11 september 2017 10:28
  • De combinatie Jonkers-Pit. © De Luchtbode

pinterestmail

Wolvega - Leden van postduivenvereniging De Luchtbode uit Wolvega korfden vrijdag duiven in voor de tweede natourvlucht.

Lossingsplaats had Weert zullen zijn,  maar door de de weersverwachting voor zaterdag koos de lossingscommissie voor Gennep. Om 13.35 werden de 13822 Friese duiven gelost met westenwindkracht 3. Op het moment dat de duiven verwacht werden in Wolvega was het grijs met veel buien. Ondanks de regen kwam er een duif aan bij de combinatie Jonkers-Pit en hokverzorger Wieger Jonkers. Voor de duif om 15.15.46 geklokt kon worden, maakte hij eerste nog een aantal extra rondjes. Die winnende duif vloog een gemiddelde snelheid van 1321 meter per minuut (79,2 km/u).

Op plaats twee eindigde een duif van Henk de Weert uit Peperga met een snelheid van 77,3 km/u. Ook plaats drie en vier èn tien waren voor de combinatie Jonkers-Pit. Plaats vijf tot negen waren voor Wilco Boltjes, die zijn oude duiven  weer prima klokte.


Met nog twee vluchten te gaan zit het duivenseizoen er bijna op. De Luchtbode viert in oktober nog het 70-jarig bestaan.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.