abonneer nu
Actueel

Turnsters Arena plaatsen zich voor FK

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 12:09
mail

Wolvega Sporthal de Doelstien in Dokkum was zaterdag en zondag de plaats waar de turnsters in wedstrijdgroep 4 van de regio Friesland in actie kwamen. Op beide dagen waren turnsters van KGV Arena aanwezig om hun eerste plaatsingswedstrijd te turnen. In grote groepen, verdeeld over vier wedstrijden per dag, werd door circa 400 turnsters geturnd. De turnsters die zich bij de eerste vier plaatsten op een toestel, turnden zich naar het Fries kampioenshap epr toestel.

In de categorieën Instap D1 en Jeugd H deden namens Arena Dylana Hettinga (Instap D1) en Ilse Deems en Amber Kamperveen (beiden in Jeugd H) mee. Araminte van der Sande was door ziekte afwezig. Dylana begon haar wedstrijd sterk. Met twee mooie sprongen werd zij beloond met een eerste plaats op dit toestel. De andere toestellen gingen Dylana ook goed af. Met geen enkele val van de balk, behaalde ze een derde plaats op dit toestel. In het eindklassement werd Dylana zevende.

Ilse Deems en Amber Kamperveen turnden een keurige wedstrijd. Ilse werd op de balk beloond met een eerste plaats. Amber haar beste onderdelen waren de brug en de balk. Hier werd zij zevende. Ilse eindigde op een tiende plaats in het eindklassement. Amber werd veertiende.

In de tweede wedstrijd kwam Aimee Oord (Jeugd G) in actie. Aimee werd op brug, haar beste onderdeel, derde. Op het niveau Pupil 1 D1 gingen Eline Verbeek en Femke Bakker (Pupil 1 D1) de concurrentie aan. Femke haar beste toestel was de balk, waarop ze tweede werd. Eline eindigde als vierde op de balk, wat haar beste toestel was. Femke werd zevende in het eindklassement, Eline eindgde als achtste.

Ilse van de Brake kwam in actie op drie toestellen. Ze werd vijfde op balk, vierde op vloer en derde op brug. In het eindklassement behaalde zij een zevende plaats.

Sophie Moes en Isa de Vries turnden in Instap D1 een goede wedstrijd. Sophie haar beste toestel was de brug. Hier werd zij derde op. Isa behaalde een vierde plaats op vloer. In het eindklassement werd Sophie zevende en Isa vierde.

Chylène van Trappe kwam in actie in Pupil 1 D1. Chylène haar beste toestel was de brug. Haar oefening werd beloond met een achtste plaats. Uiteindelijk werd zij zevende in het eindklassement. Emma Matser (Junior H) en Marleen Bouw (Junior G) kwamen als laatste in actie. Emma bleef knap zitten bij de koprol op de balk. Ze kreeg de beste score op dit toestel. In het eindklassement werd zij zesde. Marleen haar beste toestel was vloer, waar zij een zesde plaats verdiende. Verder liet Marleen goede oefeningen zien met een paar kleine foutjes op brug en balk. In het eindklassement werd zij zestiende.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.