abonneer nu
Actueel

Dartstoernooi heeft nieuwe winnaars

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 11:49
Laatste wijziging: 13 februari 2018 15:07
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Wolvega - Wieger Boonstra en Frans van der Weit hebben de vierde editie van het Open Wolvega dartstoernooi gewonnen. In de finale won het koppel van Rick Hofstra en Dennie Bos. De hoofdprijs was 1000 euro.

In de kwartfinale verloren de winnaars van 2017, Sjoerd Koopman en Wesley Harms, met 4-2 van Wieger Boonstra en Frans van der Weit. De finale van de winnaarsronde werd gespeeld over een ‘best of elf legs’. In de eerste drie legs waren er allemaal breaks. Boonstra en Van der Weit kwamen hierdoor op een 2-1 voorsprong. Bij een 4-1 tussenstand kon Hofstra de spanning terugbrengen door met een bull te finishen, maar het werd het een bouncer. Boonstra en Van der Weit konden daarvan profiteren. Hofstra en Bos pakten nog wel de zevende leg, maar de eindoverwinning kon Boonstra en Van der Weit niet meer ontgaan. Met een 6-2 overwinning pakten zij de titel.

In de verliezersronde ging de zege naar Eric Soekra en Marco Knip. ZIj wonnen in de finale met 3-2 van Pamela Wijnja en Sander Boers.

In totaal werd er 28 keer een 180'er gegooid. De hoogste finish was 154, gegooid door Jan Pieter van der Vegt. De organisatie was tevreden met een bijna volledige opkomst. Maximaal konden er 64 koppels meedoen aan het toenooi, dat plaatsvond in de tent op het Acht Pilarenplein.

  • ignore touch

    © Lenus van der Broek

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.