abonneer nu
Actueel

1e prijs voor Noa Petter

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 11:26
  • © Arena

  • © Arena

  • © Arena

pinterestmail

Wolvega – In de sporthal van Nieuwehorne was zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd voor turnsters in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar. In verschillende niveaus lieten zeventien turnsters van Arena hun kunnen zien. In de D3 was het Noa Petter die goud won op de brug.

In de eerste wedstrijd kwamen Kathelyne Honing, Diecke van der Tol, Maud Bakker en Aimée Prins in actie. Deze zevenjarige turnsters turnden in niveau D2 hun wedstrijd. In het eindklassement behaalde de jarige Kathelyne een negende plaats. Haar beste toestel was de brug. Diecke turnde zich naar een achtste plaats, haar oefening op vloer was haar beste onderdeel. Maud eindigde als zevende in het eindklassement. Voor haar was de oefening op balk haar beste onderdeel. Aimée werd zesde in het eindklassement met mooie oefeningen op sprong en vloer.

Niveau D3

In het niveau D3 turnden de turnsters Maud Coppens, Romy Wijkniet, Milea Beaumont, Nynke Sijtsema, Emma van der Schief, Sanne Bakker en Noa Petter hun wedstrijd.

Noa Petter mocht in dit niveau het hoogste podium beklimmen. Zij turnde een tweede plaats op sprong, een eerste plaats op brug en vijfde plaatsen op balk en vloer. Sanne Bakker eindigde op een vijfde plaats. Haar beste onderdelen waren de sprong en de vloer. In het grote deelnemersveld behaalde Maud een zeventiende plaats in het eindklassement, terwijl Romy op een vijftiende plaats geklasseerd werd.

Vlak voor Romy eindigde Milea op een veertiende plaats. Nynke eindigde op een dertiende plaats en Emma behaalde een negende plaats. Vooral op de sprong werd door deze turnsters goede scores behaald.

Niveau D1

Jaylinn Dekker (niveau D1) mocht in de tweede wedstrijd van de dag haar wedstrijd turnen. Net als in de eerste plaatsingswedstrijd mocht ook deze keer Jaylinn de zilveren medaille ophalen. Jaylinn haar beste onderdeel was de sprong waar zij de hoogste score turnde.

Samantha Talen en Tess Schokker deden mee in niveau D3. Samantha werd in het eindklassement dertiende en Tess eindigde als negende. Tess haar beste onderdelen waren met achtste plaatsen de brug en balk. Samantha haar beste onderdeel was de balk met een twaalfde plaats.

Niveau D2

Janou Slagter mocht haar wedstrijd turnen in niveau D2. Zij behaalde een vijftiende plaats.

Niveau D5

In de laatste wedstrijd van de dag turnden Fenna Hofstra en Esmee Plat in niveau D5 hun wedstrijd. Fenna werd vijftiende en Esmee behaalde een achtste plaats in het eindklassement. Esmee haar beste toestel was de brug waarop zij een derde plaats turnde. Fenna haar beste onderdeel was de vloer. Zij turnde op dit toestel een zesde plaats.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.