abonneer nu
Actueel

Schoolkorfballers melden zich massaal aan

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 16:51
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Noordwolde Het zestigste schoolkorfbaltoernooi in Weststellingwerver wordt het grootste ooit nu ook de groepen 7 en 8 in 4-Korfball gaan spelen.

Daar waar de middenbouw steeds de meeste teams leverde, is nu de bovenbouw koploper met meer dan een verdubbeling naar 71 teams.

Daarnaast zijn er bij groep 5/6 61 teams aangemeld en bij de onderbouw veertig teams, waardoor er op 16 mei 31 velden uitgelegd moeten worden op de accommodatie van Leonidas in Noordwolde. Voor de kampioenspoules, waarvan de uiteindelijke nummers 1 en 2 zich plaatsen voor het FK op 6 juni in Twijzel, zijn in totaal dertig teams door alle 22 deelnemende basisscholen binnen de gemeente aangemeld. Een ontwikkeling die door Buurtsportwerk Weststellingwerf, dat ook participeert in de organisatie, erg wordt toegejuicht. De grootste uitdaging voor de werkgroep vormt in de komende tijd het vinden van voldoende jeugdscheidsrechters om het wedstrijdprogramma met bijna 300 wedstrijden tussen 13.00 en 17.00 uur gladjes te laten verlopen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.