abonneer nu
Actueel

SIOS wint nipt van DTG

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 19:12
  • © Leo de Harder

pinterestmail

Wolvega - Voor de selectie van korfbalclub SIOS stond zaterdag niets meer op het spel. Dit zaalseizoen was het doel 'handhaven' in de tweede klasse en dat doel was al bereikt.

Zaterdagavond was SIOS net even te sterk voor DTG uit Wijckel en won met 17-16.

SIOS kende een wisselvallig zaalseizoen met halverwege een trainerswissel. Maar SIOS liet zaterdagavond een stabiele wedstrijd zien. De ploeg uit Wolvega opende de wedstrijd en bleef steeds voorlopen op DTG. In de rust was het 10-9. Wel was er in de eerste helft nog een vervelende blessure voor Amber Olivier. 

Na de pauze ging SIOS rustig door. DTG kwam nog wel even dichtbij maar kon SIOS niet passeren. Ron Bakker maakte een rare duikeling en viel geblesseerd uit. Trainer/coach Johan Glorie pas het maximale aantal wissels van 8 personen toe, mede omdat een aantal spelers er al een volledige wedstrijd op hadden zitten. Voor DTG stond er ook niets meer op het spel en zo kon SIOS de wedstrijd rustig uitspelen om vervolgens de laatste zaalwedstrijd van seizoen 2017/2018 af te sluiten met winst.

Op het veld heeft SIOS een zware klus om te handhaven. Van de 7 gespeelde wedstrijden was er 1 gelijk spel en de rest werd verloren. Om zich veilig te spelen zal SIOS  5 van de 7 wedstrijden moeten winnen. Dit lijkt een bijna onmogelijke klus.

SIOS 2 won met 20-12 van DTG 2.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.