abonneer nu
Actueel

Eerste podiumplaats voor Wim Stroetinga tijdens wegseizoen

Geplaatst op maandag 14 mei 2018 17:00
  • Wim Stroetinga. © Rens Hooyenga

pinterestmail

Oldeberkoop - De uit Oldeberkoop afkomstige, maar in Nijkerk wonende Wim Stroetinga, is zondag derde geworden in de 72ste Profronde van Noord-Holland.

De wedstrijd maakt deel uit van de Holland Cup, een internationaal klassement over zes Nederlandse UCI 1.2. wedstrijden. Start- en finish waren in Alkmaar en de renners moesten een afstand afleggen van 193,4 kilometer.

De Profronde kwam langzaam op gang doordat de neutralisatie moest worden verlengd vanwege een lekke band en de renners daarna ook nog eens moesten wachten voor een openstaande brug. Maar toen het peloton eenmaal op gang kwam ontstonden er, door het hoge tempo, al snel de eerste waaiers. De regen en wind maakten de wedstrijd door het vlakke Noord-Hollandse landschap er niet gemakkelijk op voor de renners en dat had dan ook grote invloed op het koersverloop.

Terughalen

Een hoofdrol in het eerste deel van de koers speelde de Drent Gert Jan Bosman die verschillende keren alleen probeerde weg te komen, maar het peloton liet hem niet gaan. Hij bleef echter actief en een demarrage met vijf andere renners leverde een voorsprong op van maximaal twee minuten. Toen vond het Vlasman Team van Wim Stroetinga het genoeg en haalde de kopgroep weer terug.

Sprint

Bij het naderen van Alkmaar maakten 7 renners zich los van de eerste groep van dertig renners, maar 10 kilometer voor het einde werden de zeven vluchters weer bijgehaald door het peloton. Anderhalve kilometer voor de finish sprong de renner van de SEG-Racing Academy, Julius van den Berg weg uit de eerste groep en wist solo als eerste over de streep te komen. Al zijn derde zege in UCI koersen dit seizoen, want hij wist ook al een etappe te winnen in de Ronde van Normandië en in die van Bretagne. In de sprint om de tweede plaats werd Wim Stroetinga nipt verslagen door eveneens een renner van de SEG-Racing Academy en wel Cees Bol. Maar met een derde plaats in deze sterk bezette koers behaalde hij wel zijn eerste podiumplaats van dit wegseizoen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.