abonneer nu
 
Actueel

Ultraloper Kromkamp uit Wolvega gaat 230 kilometer hardlopen

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 14:49
  • René Kromkamp. © Eigen foto

mail

Wolvega - René Kromkamp uit Wolvega gaat in het Pinksterweekend een ultieme uitdaging aan. Hij gaat maar liefst 230 kilometer rennen tijdens de Friese Elfsteden Ultraloop.

Dit is voor Kromkamp, gesponsord door BEE-sports, een extreme uitdaging. Het is vooral bijzonder omdat hij in de aanloop naar dit spectaculaire evenement nog te kampen had met zeer een ernstige knieblessure. Begin maart brak hij bij een val op het ijs namelijk nog zijn knieschijf. Het lijkt er op dat de ultraloper net op tijd klaar is om te starten, na revalidatie en dankzij een ijzeren wil en veel doorzettingsvermogen.

De Friese Elfsteden Ultra loop staat gelijk aan bijna 5 ½ marathons. De tijdslimiet is vastgesteld op maximaal 32 uur. De toelatingseisen voor deelname zijn dan ook streng. De lopers moeten bij eerdere wedstrijden minimaal 100 kilometer binnen 11 uur hebben afgelegd, een 12-uurs wedstrijd met tenminste 110 kilometer hebben gelopen of in een 24-uurs wedstrijd minimaal 125 kilometer in de benen hebben.

In Bolsward verschijnen zaterdag zo’n 40 atleten aan de start. Kromkamp hoopt zondagavond, mede dankzij zijn begeleidingsteam, te kunnen finishen. Maar zoals hij zelf zegt: ‘Ik ben al heel blij dat ik na mijn ernstige blessure al weer zover ben dat ik aan de start sta.’

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...