abonneer nu
Actueel

Leander Zwolle begint WK met een zege op België

Geplaatst op maandag 9 juli 2018 11:09
  • Leander Zwolle. © Leo de Harder

pinterestmail

Wolvega/Nijeveen - Voor Leander Zwolle uit Wolvega begon zondag in het Hongaarse Boedapest het eerste WK U21 met een 21-14 zege op directe concurrent België. Zwolle werd topscoorder met vijf doelpunten, waaronder drie strafworpen.

De speler van Dos’46 uit Nijeveen maakt deel uit van Talent TeamNL Korfbal. Leander kwam begin vorige week terug van een tiendaagse trip naar Portugal en vertrok donderdag weer richting Hongarije. Hij heeft de trip naar Portugal als een zeer nuttige oefenstage ervaren. ‘Het was intensief. Iedere dag trainen of een wedstrijd spelen en dat met de hoge temperaturen daar. Maar daar hebben we nu ook aan kunnen wennen. In Hongarije zal het ook warm zijn. En het is leuk om zo tien dagenlang met elkaar op pad te zijn. Je bouwt echt een band op. We kunnen goed met elkaar opschieten en het enthousiasme straalt ervan af. We kunnen niet wachten tot het WK begint.’ Zwolle speelde eerder bij SIOS. Hij speelt sinds 2014 bij Dos’46.

Wereldkampioen worden

Het Nederlandse team is het aan hun stand verplicht om de halve finale te bereiken, vindt Leander Zwolle. ‘Sterker nog: we zijn het aan onze stand verplicht om wereldkampioen te worden.’ Toch is er naast België nog een concurrent om wel degelijk rekening mee te houden. ‘Chinees Taipei. Daarmee hebben we het al eens lastig gehad’, herinnert Zwolle zich. ‘Ik ben heel benieuwd hoe zij zich op dit WK gaan presenteren.’

Laatste kans

Het is voor Leander Zwolle zijn eerste officiële toernooi met Jong Oranje, doordat er vorig jaar geen officieel eindtoernooi werd gehouden. En het is meteen ook zijn laatste. Na de zomer is hij te oud om nog voor het team in aanmerking te komen. En dus moet het nú gebeuren. ‘Als wij ons niveau halen, dan moeten we iedereen kunnen verslaan. De WK-titel is het doel.’ De finale wordt gespeeld op zaterdag 14 juli. Het eerstvolgende duel is dinsdagavond tegen de Tsjechen om 19.30 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.