abonneer nu
Actueel

Sleutelwerk baat De Hoeve niet

Geplaatst op maandag 3 december 2018 09:14
  • Korfbal De Hoeve tegen Amicitia Noordwolde © Piet Bosma

  • Korfbal De Hoeve tegen Amicitia Noordwolde © Piet Bosma

  • Korfbal De Hoeve tegen Amicitia Noordwolde © Piet Bosma

pinterestmail

De Hoeve - De Hoeve/Due Amici Fitness stond na afloop van de eerste thuiswedstrijd met lege handen. Amicitia uit Vriezenveen was in sporthal De Duker duidelijk de betere en won afgetekend met 18-27.

De ontmoeting vormde een schril contrast met de openingswedstrijd van een week eerder, toen met 27-36 van AVO werd gewonnen. De Hoeve kende door blessures en schorsingen de nodige personele problemen, waardoor er nogal wat sleutelwerk verricht moest worden. Dat brak de roodgroenen uiteindelijk op. Er werd nog wel met inzet begonnen. Collectief en individueel werd er te weinig tegenstand geboden, waardoor Amicitia dwe winst greep.

Bezoekers slaan een gat

Bij De Hoeve stonden Henk Brand en Sietse Hensbergen in de basis. Tjamme Hoeksma verving Klaas Anne Bakker (terugkerend van een blessure). Het was Henk Brand die bij zijn debuut de openingstreffer maakte. Amicitia haakte direct aan. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar daarna sloegen de bezoekers direct een gat naar 2-6. Vanaf de stip bracht Astrid Logtenberg het verschil terug tot drie.

Amicitia neemt regie in handen

Het lukte De Hove niet dichterbij te komen. Linda Demmink en Tjamme Hoeksma zorgden voor 5-8. De Hoeve bleef tot 6-9 nog enigszins in de buurt, maar zag daarna hoe Amicitia de regie volledig in handen nam en uitliep naar een 7-14 ruststand. Aan het eind van de eerste helft viel Henk Brand geblesseerd uit. Klaas Anne Bakker maakte zijn rentree.

Marcel Koelma is trefzeker

Na de hervatting voerde De Hoeve de productiviteit meer op. Met fraaie aanvallen bepaalde Amicitia het wedstrijdbeeld. Marcel Koelma toonde zich na rust met acht doelpunten trefzeker. Iedere De Hoeve treffer werd onmiddellijk beantwoord met een tegentreffer. Lianne Ballast kwam binnen de lijnen voor Anniek de Boer. Amicitia was overduidelijk de betere ploeg. Klaas Anne Bakker bepaalde de eindstand op 18-27.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.