abonneer nu
Actueel

Sterk Steggerda slaat Sparta sporthal uit

Geplaatst op maandag 3 december 2018 14:38
  • De ploegen moeten lang wachten op de komst van de scheidsrechter. © Gerrit Jan Prakken

pinterestmail

Steggerda - De volleybaldames van Steggerda trokken in de derby tegen Sparta uit Munnekeburen aan het langste eind. Steggerda was duidelijk een maatje te groot de bezoeksters: 4-0.

Voor Steggerda-coach Anja Kooistra was het een bijzondere wedstrijd. Ze was 6 jaar lang coach van Sparta.

Wedstrijd begint later

De wedstrijd begon wat later omdat de scheidsrechter op zich liet wachten. In het begin van de eerste set was een beetje aftasten van beide kanten. Er werden over en weer de nodige servefouten gemaakt. Ook aanvallend liep het nog niet echt lekker. De score ging gelijk op. Halverwege de set kantelde het duel in het voordeel van de thuisploeg. De pass werd beter bij Suzanne Kemper in de handen gegeven, die op haar beurt de aanvalsters op maat bediende. Het krachtsverschil kwam nu duidelijk naar voren. De set ging met 25-14 naar Steggerda.

Harde servebeurt

In de tweede set werd Steggerda verast door een harde servebeurt van Sparta. De defensie van de thuisploeg had hier geen adequaat antwoord op. Ook aanvallend liep het wat stroever dan in de eerste set. Net als in de eerste set kwam de ommekeer halverwege de set. Steggerda herpakte zich na een time out. Er werd geconcentreerder gespeeld en punt voor punt liep Steggerda van Sparta weg. De set eindigde in 25-17.

Geplaatste opslagen

Sparta had in de derde set weinig in te brengen. Steggerda scoorde er lustig op los via met name Ilona van der Laan en Joke Hoekstra. Ook op de goeie geplaatste opslagen van Carla de Jong had Sparta geen grip. Deze set ging met overtuigende cijfers (25-7) naar Steggerda.

Tactische ballen

In de vierde set slopen er weer wat foutjes in het spel van de thuisploeg. Tactische ballen van Sparta stelde Steggerda voor een lastige opgave. De ploeg uit Munnekeburen nam een voorsprong. Steggerda had in het verleden nog wel eens moeite de knop om te zetten en een achterstand ongedaan te maken. Dit seizoen gaat dat een stuk beter. Steggerda won de vierde en laatste met 25-15.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.