abonneer nu
Actueel

Team Tuindorpschool Wolvega zet concurrentie mat

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 14:39
Laatste wijziging: 10 februari 2019 16:03
  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

pinterestmail

Wolvega/Oosterwolde - Een geweldige prestatie van de leerlingen van de Tuindorpschool in Wolvega zaterdag. Voor het derde jaar op rij won het team van deze basisschool het Kampioenschap van de Stellingwerven. En hiermee de wisselbeker.

Eenvoudig ging het niet want Matthijsje in Oosterstreek (2) en ’t Holtpad in Oldeholtepade (3) legden het winnende team van juf Marijke Houkema het vuur aan de schenen. De Riemsloot uit Appelscha werd in de spannende strijd over zeven ronden met een vierde plek de beste school van Ooststellingwerf. De St. Franciscusschool uit Wolvega werd vijfde. Al deze scholen hebben met hun prestatie een ticket verdiend voor het Fries Kampioenschap in maart dit jaar. Opvallend: De Tjongeling in Oldeberkoop was zaterdag met vier teams hofleverancier. Alle teams eindigden in het deelnemersveld van 36 teams in de top dertien.

Samen met directeur Henk de Boer van hoofdsponsor Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland reikte sportwethouder Fimke Hijlkema de prijzen uit. Zij complimenteerde deelnemers en organisatie met de zeer geslaagde dag in het Stellingwerfcollege en benadrukte nog eens, dat de gemeente het schaaktoernooi waardevol vindt en al meer dan dertien jaar een warm hart toedraagt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.