abonneer nu
Evenementen

Schrijver Frank Westerman te gast bij Lunia Literama

Geplaatst op Thursday 1 February 2018 11:20
  • Frank Westerman. © Merlijn Doomernik

pinterestmail

Oldeberkoop - Na het grote succes vorig jaar met de schrijver Ronald Giphart presenteert Lunia Literama nu de schrijver Frank Westerman. De schrijver komt op zaterdag 3 februari naar Oldeberkoop.

Westerman is bekend van zijn boeken De Graanrepubliek, Het Zwartste Scenario (over de val van Srebrenica), Stikvallei en een Woord een Woord, waarin hij op zoek gaat naar een weerwoord op terreur.  Voorjaar 2017 verscheen zijn voorlopige laatste boek: ‘In het land van de ja-knikkers - verhalen uit polder’.

Frank Westerman studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij woonde een jaar in Peru en maar liefst vijf jaar in Moskou. Ook woonde hij een tijd in Belgrado tijdens de Balkanoorlog waar hij werkte voor de Volkskrant. In die tijd bracht hij ook een paar keer een bezoek aan Srebrenica.

Frank Westerman is een veelzijdig mens, want eind 2013 maakte hij zijn debuut als tv-presentator van het zeven-delige NTR-programma 'Nederland in 7 Overstromingen'. Vanaf januari 2018 presenteert hij samen met Maite Vermeulen de vierdelige documentaireserie De Brug (over de gescheiden werelden aan weerszijden van de in 1993 kapotgeschoten, en inmiddels herbouwde 'stari most' van Mostar).

Op 3 februari is het mogelijk om bij Lunia persoonlijke kennis te maken met deze literaire alleskunner. Aanvang 17.30 uur. Kijk hier voor meer informatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.