abonneer nu
Evenementen

Boekenmarkt en koopzondag

Geplaatst op zaterdag 23 juni 2018 10:20
  • Vanaf 14.00 uur is de jeugdboekenparade. © Jabadoe Kinderopvang

pinterestmail

Steenwijk - Zondag 24 juni is de 23e Steenwijker Boekenmarkt. Het marktplein zal helemaal vol staan. Antiquariaten en boekhandelaren uit heel Nederland bieden duizenden boeken te koop aan.

Uiteraard zijn er volop kinderboeken, thrillers en romans. Er zijn veel onderwerpen zoals (regionale) geschiedenis, topografie, kunst, sport, natuur, zingeving en hobby. Er zullen strips en LP's zijn. Nieuw dit jaar is een kraam met uitsluitend oude en antieke landkaarten. Tevens zijn er oude schoolplaten. Maar er zijn ook veel kramen met een specialisatie: reizen, vervoer en watersport, Tweede Wereldoorlog en militair, boeken van de schrijver Tolkien (van In de ban van de Ring en de Hobbit). Maar ook bijzondere uitgaven voor verzamelaars zoals gesigneerde exemplaren en eerste drukken.

Bij de kraam van de Historische Vereniging Steenwijk zullen de leden graag kennis van de regionale geschiedenis delen en nadere informatie over regionale boeken kunnen geven. Het is een ideaal moment om op zoek te gaan naar boeken voor de vakantieperiode of om een verzameling aan te vullen.

MEER OVER DIT ONDERWERP

De omliggende terrassen bieden de mogelijkheid om te genieten van de fijne sfeer van de boekenmarkt op het plein. Het is koopzondag, vanaf 13.00 uur gaan de winkels open.

Jeugdboekenparade

Vanaf 14.00 uur vindt de Jeugdboekenparade plaats. In een optocht door de binnenstad trekken jeugdboekenhelden. Bram Botermans uit het Leven van een Loser, Buurman en Buurman, Pipi Langkous, Pieter Konijn en Dolfje Weerwolfje lopen mee. Bij Boekhandel Groenendijk lezen 'echte waterprinsessen' voor. Zij zullen een waterfantasiewereld op hun geheel eigen wijze tot leven brengen.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.