abonneer nu
Muziek

Karin Bloemen zingt met Brassband Euphonia

Geplaatst op maandag 5 februari 2018 14:46
  • Karin Bloemen is in de bloei van haar leven © Rob Becker ©

pinterestmail

Wolvega - Na afgelopen jaren prachtige concerten te hebben gegeven met onder andere Stanley Burleson, René van Kooten en Elske DeWall heeft Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven samen met Christelijke Brassband Euphonia Wolvega dit jaar Karin Bloemen vast weten te leggen voor het Oranjeconcert.

Vorig jaar heeft het publiek kunnen genieten van de Friese singer-songwriter Elske DeWall, onder andere bekend door haar optreden als ‘Maria’ in The Passion 2017.

Nadat Euphonia afgelopen oktober met de gehele vereniging haar 90-jarige jubileum heeft gevierd zijn de leden van Euphonia-A zich op dit moment alweer aan het voorbereiden op de 35e editie van het Oranjeconcert. Dit jaar heeft Stichting Bijzondere Concerten Stellingwerven samen met Christelijke Brassband Euphonia Wolvega zangeres en cabaretière Karin Bloemen vast weten te leggen. Een opvallende verschijning met haar extravagante jurken, prachtige liedjes en bruisende optredens. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal.

Op dit moment trekt Karin Bloemen langs de Nederlandse theaters met de voorstelling ‘Volle bloei’. Om ook talent in de knop tot volle bloei te laten komen, geeft Karin in elke voorstelling een lokaal talent de mogelijkheid om een nummer te komen zingen.

Paul Passchier

De presentatie ligt deze editie wederom in handen van de veelzijdige Paul Passchier uit Munnekeburen. Paul studeerde in 1995 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op het hoofdvak zang (jazz). Meteen daarna stond hij in de grote Van den Ende musical ‘My Fair Lady’, met onder andere Paul van Vliet, Piet Bambergen en Vera Mann. Na een aantal jaren in grote producties te hebben gestaan, ging Paul aan de slag als freelance zanger/tekstschrijver/presentator.

Paul vertaalde/bewerkte sindsdien duizenden kinderliedjes voor Sesamstraat, Bob de Bouwer, Disney, Dreamworks en Fox. Samen met zijn vrouw Wilma Hoornstra maakt Paul sinds 2009 alle theatershows van Woezel en Pip.

Afscheid van Syde van der Ploeg

Euphonia-A staat sinds 2009 onder leiding van Syde van der Ploeg. Na afloop dit Oranjeconcert nemen Syde en Euphonia-A afscheid van elkaar. Het orkest kijkt terug op een prachtige periode waarin er een aantal mooie prestaties zijn behaald op onder andere de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, de Dutch Open Brassband Championchips en Rastede. Daarnaast zijn er onder leiding van Syde prachtige concerten gegeven waaronder het jubileumconcert van afgelopen oktober en vele Kerst- en Oranjeconcerten.

Het Oranjeconcert vindt plaats in sporthal “De Olde Steense” dat voor deze avond wordt omgebouwd tot een concertzaal. Het concert begint om 20.00 uur.

De kaartverkoop voor het Oranjeconcert start in de eerste week van april bij The Readshop Zwikstra, Primera, via de leden van Euphonia en via www.euphoniawolvega.nl. Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro, aan de kassa zijn ze 17,50 euro per stuk. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.