abonneer nu
Theater

Wie kijkt met Kiki Schippers

Geplaatst op woensdag 19 april 2017 22:00
  • Kiki Schippers en Rolf Verbaant, winnaars van de Annie M.G. Schmidtprijs 2017. © Jaap Reedijk ©

pinterestmail

Steenwijk - Het lied ‘Er spoelen mensen aan’ van Kiki Schippers (en mede-componist Rolf Verbaant) is afgelopen week uitgeroepen tot winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste theaterlied dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater en is een initiatief van Stichting Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival. 
‘Er spoelen mensen aan’ is een actueel protestlied met  betrekking tot de vluchtelingenstroom. Juryvoorzitter Jacques Klöters noemde het lied ‘een vuistslag in je gezicht’. Het lied is dit seizoen te horen in haar voorstelling Wie Kijkt? Vorig jaar was de liedschrijver ook genomineerd voor de prijs met het nummer ‘Guus’ uit dezelfde voorstelling.
De Annie M.G. Schmidt prijs bestaat uit een bronzenborstbeeld van Annie M.G. Schmidt gemaakt door Frank Rosen en een geldprijs van € 3500 en is dit jaar voor de 25e keer uitgereikt.
 Kiki Schippers is te zien met ‘Wie Kijkt?’ in Rabo Theater De Meenthe op donderdag 20 april, aanvang 20.15 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk.